Voor je hond wil je natuurlijk het allerbeste. Of het nu gaat om het voer van je hond of een koekje ter beloning het mag je trouwe viervoeter werkelijk aan niets ontbreken. Toch ontstaat er nog wel eens de nodige discussie over het feit of geperste hondenbrokken nu gezonder zijn. Uiteraard heeft het geven van geperste hondenbrokken zo z’n voordelen. Omdat het natuurlijk best lastig kan zijn om te bepalen welke brokken jij nu het beste voor je hond kunt gebruiken, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Het is namelijk niet zo te zeggen welke brokken nu het beste zijn, dit is natuurlijk afhankelijk van allerlei verschillende factoren.

Wat zijn geperste hondenbrokken?

Als we kijken naar geperste hondenbrokken, dan is het eerste wat opvalt de temperatuur waarop deze worden gemaakt. Deze temperatuur ligt namelijk vele malen lager, dan de normale brokken voor je hond. Uiteraard heeft dit als grote voordeel dat de voedingsstoffen beter bewaard blijven, doordat de temperatuur bij bereiding een stuk lager liggen. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor hondenbrokken, maar ook voor het eten wat wij als mensen krijgen. Echter is het wel zo, dat de meeste brokken die worden geperst worden gemaakt van een soort vleesmeel. Het nadeel hieraan is, is dat dit vleesmeel wel is verhit, waardoor een deel van de voedingsstoffen dus alsnog verloren is gegaan. 

De voordelen van geperste hondenbrokken

Geperste hondenbrokken hebben allerlei voordelen om je een idee te geven, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet:

 

  • De concentratie van de brokken is een stuk hoger, waardoor er meer voedingsstoffen in zitten verwerkt, dan in een normale hondenbrok. Dit biedt als voordeel dat je hond doorgaans meer voedingsstoffen binnenkrijg met dezelfde portie als wanneer ze normale brokken eten
  • De hoeveel koolhydraten in samengeperste brokken ligt een stuk lager, waardoor je hond in principe prima een handje extra mag eten.
  • Het valt minder zwaar op de maag, doordat de hoeveelheid koolhydraten een stuk lager ligt.

 

Zoals je kunt zien zijn er verschillende voordelen te benoemen waarom het verstandig is om te kiezen voor geperste brokken. Echter wil dat niet zeggen dat het ook voor jouw hond de beste oplossing is. Het is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Het kan heel goed zijn, dat de maag van jouw hond hier een stuk minder goed op reageert, dan een andere hond. Ga er daarom nooit zo klakkeloos vanuit, dat omdat het gezonder is, dit ook geldt voor jouw hond.