Over het algemeen zijn we allemaal altijd super gelukkig met onze hond, maar hoe weet je of dit andersom ook het geval is. Honden kunnen natuurlijk niet vertellen wanneer er iets mis is. Toch wil je als baasje zeker weten of je hond het naar zijn zin heeft. Om hier meer duidelijkheid over te krijgen, lees je in deze blog een aantal aanwijzingen om te kunnen beoordelen of ook jouw hond gelukkig is. 

Je hond ligt regelmatig op zijn rug 

Wanneer je hond regelmatig op zijn rug ligt, betekent het dat hij zich veilig voelt. De buik van een hond is één van de kwetsbaarste delen. Wanneer jouw hond het prima vindt dat je hem op zijn buikje aait, betekent het dat hij zich onderdanig en op zijn gemak voelt. 

Jouw hond slaapt naast of op jou 

In de natuurlijke habitat van de hond slapen roedels altijd tegen elkaar aan of deels op elkaar. Wanneer jouw hond dit bij jou doet betekent het dat hij jou als een deel van zijn roedel beschouwt. Ook dit is een duidelijk teken van geluk.  

Jouw hond wil graag met je wandelen 

Een gezonde hond is een blije hond. Het is erg belangrijk dat jouw hond genoeg beweging krijgt en niet hele dagen thuis ligt te niksen. Honden houden van bewegen en van het verkennen van nieuwe plekken en geuren. Wanneer ook jouw hond graag met je gaat wandelen is hij hoog waarschijnlijks gelukkig. Het kan natuurlijk zijn dat je niet altijd de tijd hebt om met jouw hond te wandelen. In dat geval kun je een hondenoppas of hondenuitlaatservice in huren.  

Hij eet goed 

Eén van de duidelijkste tekens van een gelukkige en gezonde hond is eten. Wanneer jouw hond genoeg eet weet je dat alle goed zit met jouw geliefde viervoeter. Eet hij opeens niet meer of een stuk minder? Dan is er een goede kans dat er iets loos is met je hond.