australische herder red merle

Australische herder Red Merle


Australische Herders worden beschouwd als een van de grappigste en meest loyale rassen, maar slechts een paar mensen weten dat de actieve hond in verschillende vachttinten kan voorkomen. Hoewel de meeste Australische herders een zwartblauwe vacht hebben, kunnen sommige in plaats daarvan een rode merle schaduw hebben.

Red Merle Australische Herders zijn net als andere Aussies, afgezien van het duidelijke vachtverschil. De rode vacht wordt als een unieke vachtkleur beschouwd omdat deze afhankelijk is van een andere set genetica. Dus de Red Merle Australische Herder is misschien perfect voor jou als je van de klassieke Aussies houdt, maar een hond wilt die zich onderscheidt van de rest. In dit artikel gaan we de Red Merle Australische Herder van dichtbij bekijken, inclusief hun puppy's, persoonlijkheid en interessante feiten.

Red Merle Australische Herder

Red Merle Australische Herders zijn zeer actieve en energieke honden. Als u erover denkt om er een aan te schaffen, weet dan dat u veel tijd en energie aan de hond moet besteden. Vanaf het moment dat het een puppy is tot wanneer het een volwassene is, heeft de hond training en rigoureuze oefening nodig.

Gelukkig zijn Red Merle Australische Herders ook intelligent en liefdevol. Als gevolg hiervan zijn ze relatief gemakkelijk te trainen en socialiseren ze vaak goed met andere mensen en honden. Vooral als je de tijd neemt om goed met je Aussie te trainen en te spelen, kun je verwachten dat de hond een levenslange vriend is die altijd aan je zijde staat.

En als we zeggen altijd aan uw zijde, bedoelen we ook altijd. Red Merle Australische Herders staan bekend als erg aanhankelijk en behoeftig als het op aandacht aankomt. Als u weet dat u niet de tijd of energie heeft om dagelijks aan uw Aussie te besteden, zal een ander ras meer geschikt zijn voor uw levensstijl.

Als je weet dat je veel tijd, energie en passie nodig hebt om een Red Merle Australische Herder te bezitten, dan is dat geweldig! Deze honden zijn geweldige huisdieren. Zorg ervoor dat u de Red Merle Australische Herder koopt bij een gerenommeerde fokker. Gelukkig hebben de meeste fokkers die gespecialiseerd zijn in Red Merle Aussies een goede naam, maar controleer altijd om te bevestigen.

Het is zelfs absoluut noodzakelijk om uw Red Merle Australische Herder van een goede fokker te krijgen, omdat deze Aussies meer kans hebben op gezondheidsproblemen. Wees daarom grondig wanneer u specifiek naar Red Merle Aussie-fokkers gaat. Hoogstwaarschijnlijk zult u geen Red Merle Aussie in een adoptiecentrum kunnen vinden. Omdat Red Aussies zo uniek zijn, vragen ze bijna altijd dat je een fokker zoekt die gespecialiseerd is in deze prachtige vachten.

6 interessante feiten over Red Merle Australische Herders

Het zit allemaal in de genen
Red Merle Aussies komen minder vaak voor dan Blue of Black Aussies omdat de rode kleur het recessieve gen is . Evenzo is het merle-patroon een recessief gen met een effen kleurcoating als dominant. Omdat rode kleuren en merle-patronen recessief zijn, is het statistisch gezien minder waarschijnlijk dat een Red Merle Aussie wordt geboren.

Geen twee Red Merle Aussies zien er hetzelfde uit
Als u een Red Merle Australische Herder krijgt, ziet uw hond er uniek uit. De term "merle" betekent dat de Aussie een gemarmerd of sproeterig uiterlijk zal hebben. Het maakt niet uit waar de sproeten zitten, als ze er maar zijn. Je kunt dus verwachten dat je Red Merle Aussie er anders uitziet dan elke andere hond in het park, inclusief andere Red Merle Aussies.

Red Merle Australische Herders hebben rode ogen, lippen en neuzen
De meeste honden hebben zwarte oogranden, lippen en neuzen. De Red Merle Australische Herder is anders. Hetzelfde gen dat de merle-vacht regelt, bepaalt de kleur van de oogranden, lippen en neuzen. Als gevolg hiervan hebben Red Merle Aussies rood- of leverkleurige kenmerken.

Merle Aussies hebben vaak twee verschillend gekleurde ogen
Wanneer een dier of persoon twee verschillend gekleurde ogen heeft, wordt het fenomeen heterochromie genoemd. Niet alle hondenrassen kunnen heterochromie hebben, maar Merle Aussies wel. Je kunt Red Merle Aussies zien met de volgende oogkleurcombinaties:

Beide effen bruin
Beide effen blauw
Een effen bruin en een effen blauw
Beide bruin met gemarmerd blauw
Beide blauw met gemarmerd bruin

Beide ogen vertonen verschillende bruine en blauwe gemarmerde patronen. Het feit dat uw Red Merle Aussies zoveel oogvariaties kunnen hebben, bewijst verder dat geen twee Red Merles er hetzelfde uitzien.

Uw Australische puppy heeft mogelijk een phantom merle-gen

Als uw hond een puppy is, kan het moeilijk zijn om te weten hoe zijn vacht eruit zal zien. Meestal worden Aussies met een effen vacht geboren met een lichtere versie van de kleur door het hele lichaam. Merles zijn een beetje moeilijker te lokaliseren. Hoogstwaarschijnlijk zal de puppy lever- of roze gelaatstrekken hebben, hoewel dit niet gegarandeerd is.

Soms ziet een hond eruit als een stevige vacht als een puppy, maar een merle-vacht begint zich te ontwikkelen als deze begint te groeien. Dit fenomeen wordt het "phantom" merle-gen genoemd . De merle-markeringen zijn zo zwak dat de hond eruitziet alsof hij een effen vacht heeft.

Merle Aussies hebben meer gezondheidsproblemen dan hun effen gekleurde tegenhangers
Een nadeel van het bezitten van een Merle Aussie over een stevige vacht is dat de merle-genen gepaard gaan met meer gezondheidsrisico's . De reden hiervoor is dat er “double merle” kan optreden. "Double merle" is wanneer beide ouders de recessieve merle-eigenschap doorgeven.

Als gevolg van deze eigenschap is het nageslacht meer vatbaar voor oogafwijkingen, zoals abnormale oogontwikkeling, blindheid en zelfs ontbrekende ogen bij de geboorte. Red Merle Aussies kunnen ook vaker doofheid ervaren dan effen vachten. Red Merle Aussies met blauwe ogen en/of een vacht die overwegend wit is, hebben meer problemen. Vanwege de lichtheid van hun vacht en ogen, hebben ze meer kans om het slachtoffer te worden van schade door de zon, zoals zonnebrand en kanker.

Conclusie

Red Merle Australische Herders zijn zeker interessante en mooie honden. Ze zijn net zo speels en leuk als de traditionele Blue Merle of Solid Blue en Black Aussie, maar het heeft een unieke flair. Door zijn red Merle vacht is je Aussie overal gemakkelijk te herkennen, zelfs in een roedel andere Red Merles.

Natuurlijk is het bezitten van een Red Merle Aussie niet alleen maar speeltijd en plezier . Deze honden hebben veel tijd en aandacht nodig en kunnen gemakkelijk overweldigend worden als de eigenaar niet is voorbereid. Om nog maar te zwijgen van het feit dat ze vatbaarder zijn voor gezondheidsproblemen.

Door uw Red Merle Australische Herder te kopen bij een gerenommeerde fokker, is de kans kleiner dat u een puppy tegenkomt met problemen die verband houden met Red Merles. Wees dus ethisch en kritisch bij het kopen van uw Red Merle Australische Herder, als u denkt dat u er klaar voor bent!