australische herder persoonlijkheid

Persoonlijkheid en karakter


Degenen onder ons die van Australische herders houden, kunnen zich geen perfecter hondenras voorstellen. Helaas maken de eigenschappen die we in deze honden waarderen, ze ongeschikt voor sommige huizen en eigenaren. Overweeg zorgvuldig of uw levensstijl geschikt is voor de uitbundigheid van een typische Aussie.

De Australische herder is ontwikkeld om een ​​middelgrote, intelligente hond voor alle doeleinden te zijn met een geweldig karakter en uithoudingsvermogen. Veel Aussies doen nog steeds het werk waarvoor ze zijn gefokt, en zelfs degenen die nog nooit schapen of runderen hebben gezien, hebben meestal een sterk drijfinstinct. Dit betekent dat Aussies omheinde tuinen en riemen nodig hebben, omdat de verleiding om honden, kinderen en verkeer te hoeden hen gewoon kan overweldigen.

Gefokt worden om de hele dag hard te werken, betekent dat de meeste Australische herders niet tevreden zijn als banketbakkers, hoewel Aussies individuele karakters hebben en sommige meer kalm en rustiger van aard zijn dan andere. Voor het grootste deel zijn dit echter energieke honden die een doel in hun leven nodig hebben - een baan als het ware. Eigenaars moeten zich inzetten om deze honden de tijd en aandacht te geven die ze nodig hebben door middel van spel en training, want zoals bij elke hond kan ongerichte energie zich richten op destructief gedrag zoals graven en kauwen. Rennen, springen en ruw huisvesting maken allemaal deel uit van een normale Aussie.

De grote intelligentie van deze honden, die nodig is om het vee te overtreffen en te beheersen, kan schadelijk zijn als ze ongetraind en ongebruikt blijven. Aussies zijn best in staat om hun baasjes te overtreffen. Gehoorzaamheidstraining wordt sterk aanbevolen om eigenaren te leren hoe ze de typische Australische herders aangeboren wens om te behagen in gepast gedrag kunnen omzetten. Aussies leren heel snel, dus wees er zeker van dat je bereid bent om je Aussie bezig te houden met wandelen, spelen en trainen, wat zowel lichaam als geest ten goede komt.

Hoewel veel Aussies met iedereen vriendelijk zijn, neigt de Australische herder als ras enigszins terughoudend en voorzichtig te zijn tegenover vreemden. Met Aussies van deze aard moeten eigenaren de hond aanmoedigen om mensen te ontmoeten, maar niet om ontmoetingen te forceren. Aussies zijn vaak behoorlijk beschermend over hun familie en eigendommen, een wenselijke eigenschap in sommige situaties maar niet acceptabel in andere, en sommige honden accepteren nooit vreemden. Zoals bij alle honden, kunnen slecht gesocialiseerde Aussies agressief worden zonder de juiste training.

Aussies zijn over het algemeen gezonde honden en kunnen naar verwachting 12 jaar of ouder worden, dus eigendom kan een langdurige verbintenis zijn. Hoewel minimaal, is er enige verzorging nodig om de vacht schoon en geconditioneerd te houden, zoals regelmatig poetsen en nagelknippen. Om hun hoge energieniveau te behouden, eten typische actieve Aussies meer dan andere, meer kalmerende honden van vergelijkbare grootte, dus wees voorbereid om voldoende voedsel van hoge kwaliteit te geven.

Australische herders zijn echter perfect voor mensen die een zeer trainbare, veelzijdige, superslimme hond willen hebben die kan werken / spelen "tot de koeien thuiskomen". Als je de tijd en toewijding hebt voor een Australiër, zal je niet teleurgesteld zijn. Deze bijzondere honden verdienen bijzondere eigenaren. Hun loyaliteit, gedrevenheid, karakter en grillige gevoel voor humor plaatsen hen in een klas apart.