australische herder blue merle

Australische herder Blue Merle


De Blue Merle Australische Herder is een speciaal type Australische Herder dat een semi-dominant gen heeft gekregen, wat resulteert in een blauwgrijze vacht gemengd met zwarte vlekken of roodbruin en wit.

Als u overweegt om een van deze honden voor uw huis te kopen, lees dan verder terwijl we kijken naar de kosten, evenals verschillende interessante feiten om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Blue Merle Australische Herder

We raden aan om tussen 900,- en 1800,- Euro opzij te zetten voor uw Blue Merle Australische Herder, afhankelijk van waar u woont, welke fokker u kiest en of u fokrechten of een hond van showkwaliteit wilt verkrijgen. Als u moet reizen om uw huisdier op te halen, heeft u mogelijk ook rekeningen voor eten en onderdak.

Als u geen fokrechten koopt, zullen de meeste fokkers bepalen dat u de hond laat steriliseren of castreren als onderdeel van het contract, en uw hond heeft ook een reeks vaccinaties nodig die over meerdere dierenartsbezoeken zullen plaatsvinden. Als deze kosten eenmaal zijn afgehandeld, kost uw Blue Merle Australische Herder echter elke maand heel weinig en hoeft u alleen voedsel, traktaties en speelgoed te kopen om uw huisdier gezond en gelukkig te houden.

10 interessante feiten over Blue Merle Australische Herder

Naast de Blue Merle kunt u ook een Red Merle Australische Herder aanschaffen.
Het subdominante Blue Merle-gen zorgt er vaak voor dat de hond een of twee blauwe of blauw gevlekte ogen heeft.
Andere mogelijke bijwerkingen van het Blue Merle-gen kunnen gehoor- en gezichtsstoornissen zijn.
Er zijn verschillende Blue Merle-variëteiten. Elk beschrijft de kleur van de vacht, inclusief de Solid Blue Merle, Blue Merle Tricolor, Blue Merle en White, en de Blue Merle en Tan.
De Australische Herder was een populair ras onder de cowboys van het Wilde Westen.
Fokkers hebben oorspronkelijk de staart van de Australische Herder gecoupeerd omdat deze vaak in de weg zou zitten als ze met vee werkten.
De Australische Herder is een fantastische hulphond voor mensen met een handicap.
De politie gebruikt de Australische Herder vaak als reddingshond en kan ook drugs opsporen en vermiste personen vinden.
De Australische Herder is in Australië niet geregistreerd als inheemse hond.
De Australische Herder heeft een sterke werkdrift en zal proberen alles te hoeden, van vogels tot kinderen.

Conclusie

De Blue Merle Australische Herder is een van de meest gewilde variëteiten van de Australische Herder omdat hij functie combineert met een aantrekkelijk uiterlijk waar veel mensen van houden. Veel van deze honden hebben een of twee blauwe ogen, die snel de aandacht trekken en het hart veroveren van iedereen die ze ziet. Het is ongelooflijk intelligent en gemakkelijk te trainen, zoals elke Australische Herder en het enige nadeel is hun sterke verlangen om alles te hoeden, wat kinderen en andere huisdieren kan storen.

We hopen dat u deze gids met plezier hebt gelezen en dat het heeft geholpen bij het beantwoorden van uw vragen over dit ras. Als we je hebben overtuigd om een ​​van deze geweldige honden bij je thuis uit te proberen, deel deze gids dan met de Blue Merle Australische Herder op Facebook en Twitter.