uiterlijke verzorging

Uiterlijke verzorging


Dit is een basisgids voor het verzorgen van de Australische herder met een minimaal aantal gereedschappen. Aan het einde bieden we enkele tips voor het trimmen met professionelere gereedschappen. Deze basistips kunnen gemakkelijk door iedereen worden gedaan om uw Australische herder er niet alleen geweldig uit te laten zien, maar ook koel in de zomer en warm in de winter.

Dagelijks of wekelijks poetsen

Het borstelen van de vacht van uw hond is de allerbelangrijkste manier om hun vacht te behouden en hun huid gezond en het lichaam comfortabel te houden. Australische herders verliezen middelmatig hun vacht en het verwijderen van de dode, verharende vacht stimuleert niet alleen de huid om deze gezond te houden, maar zorgt er ook voor dat de vacht de hond goed beschermt tegen het weer. Een goed geborstelde vacht isoleert zowel tegen hitte als kou door een laag gematigde lucht dicht bij het lichaam te houden en tegelijkertijd hoge hitte of koude aan de buitenkant van de vacht vast te houden.

Door de onder vacht binnen te laten, wordt dit proces voorkomen omdat er geen ruimte meer is voor het vasthouden van gematigde lucht. (opmerking voor degenen die redigeren: als je een gemakkelijkere terminologie kunt bedenken om dit uit te leggen, voel je dan vrij). Sommigen kiezen ervoor om hun honden in plaats daarvan te laten scheren. Houd er rekening mee dat het scheren van een dubbelhaar ras NIET het afstoten vermindert, maar alleen kleinere haartjes. Het kan ook al dan niet normaal terugroeien en verwijdert volledig het vermogen van de vacht om de hond te isoleren tegen hitte of kou.

Je hond borstelen kan eenvoudig met een goede gladde borstel en een onder vacht borstel met lange tanden. Borstel eerst met de borstel in de richting van de vacht. Gebruik de onder vacht voorzichtig om te controleren of de vacht goed op de huid is geborsteld. Waar u door onder vacht klitten of weerstand voor de hark vindt, kunt u die gebieden verder bewerken met de borstel. De onder vacht borstel moet worden gebruikt om in de vacht te komen en vervolgens iets naar buiten van het lichaam te kammen in plaats van over de huid te schrapen.

Het uitborstelen van uw hond is het allerbelangrijkste dat u kunt doen om een gezonde huid en vacht te behouden. Het stelt u ook in staat om regelmatig op parasieten te controleren en snel te behandelen.

Trimmen

Er is echt niet veel trimmen nodig om een mooie vacht voor uw Australische herder te behouden. Ik zou een goed paar uitdunningsscharen aanbevelen (ik geef de voorkeur aan 42-46 tanden) boven gewone scharen, omdat ze vergevingsgezinder zijn en een natuurlijker uiterlijk achterlaten.

Poten

Om de voeten te trimmen, strijkt u voorzichtig van de tenen naar het been met een gladdere borstel en knipt u met uw schaar het haar dat boven de voet uitsteekt. Knip vervolgens de langere haren rond de voet en zelfs de kussentjes af. (voor pads gebruik ik liever een tondeuse, maar als je een schaar gebruik, wees dan heel voorzichtig dat je de pads van de voet niet snijdt.

Staart

Gebruik je schaar om een rechte lijn over het uiteinde van de staart te knippen, waarbij je alleen de overtollige lengte bijsnijdt tot netjes.

Oren

Borstel de vacht op het oor naar één kant en knip ongeveer ¼ ”van de rand af en borstel vervolgens naar de andere kant en doe hetzelfde. Borstel nu naar boven en knip het overtollige materiaal voorzichtig af om het met het hoofd te vermengen. Vooral oren kunnen het beste worden gedaan met een uitdunningsschaar. Zorg ervoor dat u de oren regelmatig schoonmaakt, vooral na het baden of zwemmen. Oorreiniger met label voor honden op een watje en gebruik om het oor voorzichtig schoon te vegen is alles wat je nodig hebt.

Poten

Hoewel de benen natuurlijk kunnen en vaak worden gelaten, kiezen veel mensen ervoor om de pony op de voorpoten te trimmen. Om de voorpoten te trimmen, trekt u de poot voor de hond uit en op gelijke hoogte met de grond en trimt u voorzichtig ongeveer 1/3 - ½ van de pony, laat dan los, borstel opnieuw en werk vanuit een natuurlijke positie bij. Hakken. De hakken moeten lang blijven, maar kunnen met een schaar worden bijgesneden.

De broek

Als u de broek van uw hond (de lange vacht langs de romp van de hond) wilt inkorten, volg dan de natuurlijke ronding van een normale vacht. Helaas kwam meer dan de helft van mijn grote klantenkring van Australische herders in mijn salon naar mij toe nadat ze hun hond naar een "trimmer" hadden gebracht die ervoor koos om niet de natuurlijke lijnen van de vacht in de broek te volgen.