Voordat je de luiertas voor je kind inpakt en met je kids en hond naar het strand gaat, moet je ervoor zorgen dat jij en je pup klaar zijn voor de avonturen van de dag. Voor de meeste honden is het de beste dag ooit om in het zand rond te rennen, in de golven te duiken en ballen uit het water te halen! Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat jij en je hond een leuke en veilige strandervaring hebben!

Aan de riem of niet

Het is belangrijk om erachter te komen of het strand vereist dat je hond aan de lijn is of dat hij los mag lopen. Breng hoe dan ook een lange lijn mee in je strandtas, maar weet van tevoren of er een gebied is waar een riem niet nodig is. Als ze los kunnen lopen, zorg er dan voor dat je hond onder je stembesturing staat. Sommige mensen op het strand zijn misschien minder hondvriendelijk dan anderen, dus houd rekening met wie je hond nadert om elke vorm van ongemak te vermijden. Let ook op andere honden die loslopen! 

Neem de essentials mee

Zorg ervoor dat je je hond inpakt voordat je eropuit gaat. Benodigdheden zijn onder meer: ​​extra handdoeken, een goede voorraad vers water, riem, paraplu (zorg ervoor dat je pup schaduw heeft), zonnebrandcrème voor honden (ja, je kunt zonnebrandcrème krijgen die speciaal voor honden is gemaakt), een verswaterfles (om je hond af te koelen), en speelgoed om te apporteren of te touwtrekken. Het is ook een goed idee om wat hondenshampoo mee te nemen, hondenpoepzakjes mogen bovendien niet ontbreken. Het is slim om voor de essentials een lijstje te maken op de smartphone die je om je nek draagt met behulp van een telefoontasje.  

Introduceer de zee

Als je met je hond naar het strand wilt, heb je waarschijnlijk een goed idee dat je dier van water houdt. Als dit de eerste keer is dat je hond in het water wordt geïntroduceerd, zorg er dan voor dat je hem geleidelijk introduceert. Wanneer je je pup naar het water brengt, als hij er niet meteen in duikt, doe het dan rustig aan. Forceer je hond niet om naar binnen te gaan. Hij voelt zich misschien meer op zijn gemak als je eerst de zee gaat en hem roept. Als je nerveus of onzeker bent, is het een goed idee om een ​​hondenzwemvest mee te nemen. 

Houd je hond in de gaten

Laat je hond nooit onbeheerd achter. Zelfs de best getrainde hond kan afgeleid raken en besluiten een zeemeeuw te achtervolgen of in iemands koelbox rond te snuffelen. Besteed extra speciale aandacht aan je omgeving en eventuele situaties die ervoor kunnen zorgen dat je hond gaat dwalen of wegrent. Volg bovendien alle regels van het strand. Je wilt niet de reden zijn dat honden niet meer op dat bepaalde strand zijn toegestaan en je wilt ook niet dat je hond de reden is dat je van het strand gestuurd wordt.