Zoals je goed voor jezelf zorgt, wil je dat natuurlijk ook doen voor je huisdier. Op dat moment bepaal je op verschillende vlakken wat een goede keuze voor je dierenvriend kan zijn, zoals op het gebied van voeding. Als je alleen al door de supermarkt loopt zie je allerlei verschillende soorten voeding die je voor je hond kunt kopen, maar niet iedere voeding zal de goede keuze zijn voor je hond. 

De leeftijd

Iets wat meespeelt bij het maken van een keuze omtrent hondenvoeding, is de leeftijd van je hond. Voeding voor een puppy is anders dan voeding voor een hond die al een stuk ouder is. Gelukkig vermeld de verpakking voor welke leeftijd de voeding het meest geschikt is, dus als je nieuw bent met honden dan maakt dit het al een stuk gemakkelijker. Natuurlijk is het ook per hond verschillend wat hij of zij lekker vindt en is de eventuele mogelijkheid op allergieën ook iets om over na te denken. Als je voor jezelf duidelijk hebt wat je hond eventueel niet mag hebben of niet lust, kun je aan de slag gaan met het uitzoeken van de juiste voeding voor je hond. Maar waar kun je dit aan herkennen? 

Veel vlees

Van nature zijn honden vleeseters en kan vlees daarom dus erg waarderen. Hondenbrokken met veel vlees bieden veel goede voedingsstoffen die je hond goed kan gebruiken. Ondanks dat de verpakking vermeld dat er veel vlees in de voeding zit, wil je toch altijd even de ingrediënten lezen die vermeld staan. Hondenbrokken met veel vlees bevatten weinig graan, dus hieraan kun je de juiste brokken al goed herkennen. Zoals eerder genoemd is de voeding van de hond dus verschillend per leeftijd, maar qua soorten voeding wil je ook niet teveel van elkaar verschillen. Het is natuurlijk belangrijk dat je puppy al de juiste voeding binnenkrijgt, maar door de jaren heen wil je niet teveel verschil in de hondenvoeding krijgen. Dit is namelijk niet prettig voor je hond en is ook niet nodig. 

Geen granen

Het is belangrijk om te kijken naar hondenvoer zonder granen. Granen en andere toevoegingen zijn namelijk niet belangrijk voor je hond en bieden daarom geen nodige toevoeging in om de voeding te zitten. Iedere hond zal verschillend reageren op granen, zo is het voor de ene hond waarschijnlijk geen probleem, terwijl het dat wel kan zijn voor de andere hond. Als een hond niet goed reageert op granen, kan hij of zij problemen krijgen met het verteringsstelsel en dit kan nare symptomen met zich meebrengen. Het is daarom een belangrijk punt om op te letten als je hondenvoeding gaat kopen. Als je eenmaal de juiste voeding hebt gevonden zul je dit ook aan je hond merken en kun je met een gerust hart zijn of haar voedingsbak vullen met de lekkerste hondenvoeding.