De beste vriend van de mens kan ook de beste trainingsmaatje van de mens zijn. Hardlopen met je hond is een geweldige manier om jullie allebei in vorm te houden, maar er zijn een paar dingen die je moet onthouden als je je hond veilig wilt houden. Voordat je met je pup op pad gaat, moet je deze do’s bekijken om ervoor te zorgen dat hardlopen een gezonde activiteit blijft voor je hond.

Raadpleeg je dierenarts

Je dierenarts kan controleren en ervoor zorgen dat je hond klaar is om te rennen, en advies geven over hoeveel hardlopen veilig is voor zijn grootte en leeftijd. Ze kunnen ook suggesties doen voor eventuele voedingsveranderingen die je mogelijk moet aanbrengen in het dieet van je hond om tegemoet te komen aan hun activiteitenniveau.

Gebruik tekenbescherming

Dit is vooral belangrijk als je van plan bent de paden aan te pakken. Voordat je met je pup naar buiten gaat, moet je contact opnemen met je dierenarts om ervoor te zorgen dat ze op de hoogte zijn van hun tekenmedicatie, om hen en je te beschermen.

Begin langzaam

Waarschijnlijk heb je de eerste keer dat je ging hardlopen nog geen volledige 5K gelopen, en dat zou je hond ook niet moeten doen. Overweeg om een ​​”leer 5K”-achtig programma voor je hond te volgen, vooral als ze voorheen erg sedentair waren. Vergeet niet om voor jezelf een sport bh high support te kopen die je kunt dragen tijdens het hardlopen, je bh maat bepalen is hierbij van belang.

Neem waterpauzes

Je hond kan je niet echt vertellen wanneer hij dorst heeft, dus wees proactief en neem elke 15-20 minuten een geplande waterpauze. Neem een ​​opvouwbare kom mee zodat ze gemakkelijk kunnen drinken en geef ze gewoon water – deel je sportdrank niet met ze.

Start met een warming-up

Begin voor elke run met een paar minuten wandelen, zelfs als je hond een ervaren hardloper is, zodat je hond kan opwarmen. Dit geeft ze ook de kans om rond te snuffelen en te bijten en hun zaken te doen voordat je aan de slag gaat.

Kies voor paden

Vuilpaden zijn vaak gemakkelijker voor de poten van je pup, en de geluiden en geuren in een pad zullen ook veel interessanter voor hen zijn! Zorg ervoor dat je dit van tevoren controleert, zodat je de regels van het parcours kent en ervoor zorgt dat je hond is toegestaan. Dit kan ook beter voor jou zijn, vooral als je een sport bh grote maten draagt.

Controleer de poten van je hond

Controleer na elke run de toestand van de poten van je hond. Zoek naar snijwonden of verwondingen en wees extra voorzichtig in de hitte, wanneer hun poten vatbaarder zijn voor brandwonden op het hete bestrating.

Zorg dat je hond plezier heeft

Kwispelt de staart van je hond? Worden ze opgewonden elke keer als ze zien dat je naar de looplijn reikt? Als hij ongeïnteresseerd lijkt of niet helemaal hersteld lijkt van je laatste run, kun je hem waarschijnlijk beter thuis laten.