Je moet elke dag met je Australische herder wandelen, zodat ze zichzelf kunnen ontlasten en wat beweging kunnen krijgen. Op regenachtige dagen weet je echter niet zeker of het wel helemaal veilig is om je hond uit te laten. Gaan ze verkouden worden? Is het slecht voor ze om buiten te zijn als het regent? Door enkele hondenuitlaattips voor regenachtig weer te vinden, kun je je hond beschermen wanneer je bij nat weer naar buiten gaat. Hier zijn een paar best practices om te volgen, zo is het dragen van een Rains regenjas voor jezelf echt belangrijk.

Vermijd waterplassen

Als je hond in een waterplas springt, kan hij niet alleen modderig worden, maar ook zijn vacht en jezelf als je geen Maium regenjas draagt nat maken. Als ze uit een plas drinken, kunnen ze ook ziek worden. Een ziekte die je hond kan krijgen als hij uit een plas drinkt, is Leptospirose, ook bekend als Lepto. Deze ziekte is een bacteriële infectie die in de bloedbaan van je hond terechtkomt en ervoor kan zorgen dat hij slaperig wordt en dorst krijgt. Het is zo ernstig dat het uiteindelijk kan leiden tot nier- of leverfalen. Je hond mag nooit uit plassen of ander stilstaand water drinken.

Koop regenkleding voor je hond

Een regenjas kind en regenlaarzen voor de pootjes van je Australische herder kunnen je hond beschermen zodat deze bij dit soort weer niet te nat wordt. Deze items zijn essentieel als je op een koude plaats woont. Meestal beschermt een regenjas de benen, rug en nek van je hond. Veel honden houden er niet van om regenlaarzen te dragen , maar als de jouwe het goed vindt, probeer ze dan aan te trekken voordat je gaat wandelen. Als delen van je hond tijdens de wandeling nog nat worden, droog ze dan met de hand af met een handdoek wanneer je thuiskomt. Je kunt ze ook in de hitte leggen en een dekentje geven zodat ze er lekker mee in hun hondenmand en/of bench kunnen kruipen en lekker knus zijn.

Zorg dat je zichtbaar bent

Als je in de regen loopt, vooral ’s nachts, kan het moeilijk zijn voor auto’s en andere voetgangers om je te zien. Daarom moet je reflecterende kleding dragen en je hond ook wat aantrekken. Het is ook een goed idee om een ​​zaklamp mee te nemen als je ’s nachts gaat wandelen. Zorg dat je altijd op het trottoir blijft, en als je de straat moet oversteken, gebruik je een zebrapad en wacht je op het sein.

Vermijd gladde gebieden

Hoewel je normaal gesproken je hond meeneemt naar het park voor wat speeltijd als het regent, moet je elke modderige plek vermijden. Jij of je hond kan uitglijden en vallen, wat gevaarlijk kan zijn, vooral als je niet in de buurt van je huis bent. En als je hond modderig wordt, kunnen ze al dat vuil en modder in je huis brengen, waardoor een onhygiënische en vuile omgeving ontstaat.