Een hondenkussen is er in veel verschillende soorten en maten. Maar wat is nu het beste hondenkussen en waar voldoet het perfecte hondenkussen aan? Om daarachter te komen is het juiste formaat, materiaal en de vorm van een hondenkussen belangrijk. Maar ook de prijs en mogelijkheid om het hondenkussen schoon te maken zijn belangrijk. Waar je nog meer op moet letten, vertellen we je in dit artikel.

Welk formaat hondenkussen moet je kiezen?

De meeste honden liggen graag languit op een hondenkussen. Het kussen moet daarom groot genoeg zijn en afgestemd zijn om het soort hond dat je hebt en het gewicht van de hond. Het gewicht dat een hondenkussen kan dragen verschilt dan ook per maat en soort hondenkussen. Kies je voor een sterk orthopedisch hondenkussen? Dan is het gewicht net zo belangrijk als het formaat hondenkussen dat je kiest. Omdat een orthopedisch hondenkussen het gewicht van een hond verdeeld. Anders dan bij normale hondenkussens of de bekendere donut kussens.Belangrijk is wel dat je verschillende hondenkussens vergelijkt. Bij voorkeur in de winkel. Waar je een dienst zoals zorgverzekeringen vergelijken online kunt doen, is dit met dergelijke producten niet altijd verstandig.

Van welk materiaal is een hondenkussen gemaakt?

Een hondenkussen kan op verschillende manieren gevuld zijn. Van schuim en polyether vlokken tot traag schuim bij de orthopedische kussens. Wat er in de praktijk voor zal zorgen dat het gewicht netjes verdeeld zal worden wat voor meer comfort zal zorgen. De buitenkant (hoes) van een hondenkussen is doorgaans van nylon of een ander gemakkelijk te reinigen stof gemaakt. Je kan de hoezen (wanneer deze los te maken zijn) dan ook gemakkelijk reinigen in de wasmachine.

Wat is een goede vorm voor een hondenkussen?

Een rechthoekige hondenkussen, die donut of toch die slaapbank voor jouw hond. Er zijn veel verschillende vormen hondenkussens. Waar je bij de vorm van een hondenkussen vooral op moet letten is een licht opstaande rand. De meeste honden vinden een opstaande en zachte rand vaak prettig en zullen er met hun hoofd op of tegenaan gaan liggen. Maar net als mensen is elke hond uniek en is dit ook een ontdekkingsreis om erachter te komen wat jouw hond het meest comfortabel vindt.

Kun je het hondenkussen makkelijk schoonmaken?

Of je een hondenkussen kan schoonmaken hangt af van het soort kussen dat je hebt gekozen. Bij de (meestal) wat duurdere varianten kun je de hoes van een hondenkussen gemakkelijk van het kussen afritsen en wassen. Er zijn ook hondenkussens te koop waarvan je een extra hoes kunt bestellen zodat je deze kunt wassen of afwisselen op het weer. Let bij het wassen van hondenkussen hoezen op de wasinstructies. Doe een hoes (zelfs als het kan) niet in de droger maar laat de hoes langzaam in de schaduw drogen.

Wat is de conclusie?

Bij het kopen van een hondenkussen heb je veel keuzes en afwegingen die je moet maken. Echter is het formaat kussen essentieel voor optimaal comfort. Het is daarnaast ook verstandig om te onderzoeken of het kussen ergens goedkoper te bestellen is. Soms kan vergelijken je tientallen euro’s korting en voordeel opleveren. Wanneer je een oudere hond hebt is het goed om een orthopedisch kussen te kiezen. Deze verdeelt het gewicht van de hond waardoor een hond veel beter tot rust kan komen en spieren de juiste ondersteuning krijgen.