Wanneer je hond last heeft van ontstekingen in zijn bek, kan dit verschillende oorzaken hebben. Het kan zo zijn dat zijn bek niet goed schoon wordt gemaakt, waardoor er veel bacteriën in blijven zitten. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg middeltjes die je kunnen helpen om een ontsteking in de bek van je hond te voorkomen. Zo is er bijvoorbeeld een speciale spray of gel die je kunt gebruiken om zijn gebit goed schoon te maken. Op deze manier blijft zijn bek helemaal schoon, wat fijn is voor zowel het beestje als het baasje. Lees snel verder om te kijken welke producten geschikt zijn om te gebruiken voor jou en je trouwe viervoeter.

Hoe ontstaan deze ontstekingen

Je hond kan al heel snel last krijgen van een ontsteking in zijn bek wanneer zijn bek niet goed regelmatig schoon wordt gemaakt. Hij kan dan bijvoorbeeld last krijgen van een tandvleesontsteking en wanneer dit niet goed behandeld wordt, kan dit erg pijnlijk zijn en kunnen zelfs zijn tanden uitvallen. Het is dus erg belangrijk dat je regelmatig de tanden van je hond goed poetst. Zo gaat namelijk tandplak weg en blijven er minder bacteriën achter in de bek van je hond. Dit is erg belangrijk omdat tandplak en achtergebleven voedselresten een grote bron van bacteriën zijn die leiden tot ontstekingen. Door middel van de volgende producten kun je dit eenvoudig weghalen.

Drinkwater additief om een ontsteking in de bek tegen te gaan

Je kunt de ontsteking in de bek van je hond heel eenvoudig bestrijden met drinkwater additief. Door ongeveer een theelepel van dit product toe te voegen aan zijn drinkwater, kun je de bek van je hond heel gemakkelijk schoon en gezond houden. Het water wordt namelijk dankzij deze vloeistof omgetoverd tot een soort mondwater dat het gebit en de holte schoonmaakt en verzorgt. In drinkwater additief zit onder andere actief zuurstof waardoor schadelijke bacteriën actief bestreden worden. Het lost eventueel tandplak op en tandsteen  wordt helemaal week waardoor het een stuk gemakkelijker is om tansteen bij honden te verwijderen. Hierdoor kan je hond dus ook geen last krijgen van een ontsteking in zijn bek. En dat allemaal terwijl hij denkt dat hij gewoon wat water aan het drinken is.

Niet langer last van ontstekingen in de bek met AE Dogz Pet Tooth Stick voor honden

Met de Pet Tooth Stick voor honden is je huisdier snel verlost van de ontsteking in zijn bek. Een groot deel van de honden krijgt na zijn derde levensjaar last van problemen aan het gebit, zoals tandsteen. Om ervoor te zorgen dat dit niet het welzijn en de gezondheid van je hond aantast, is het belangrijk om zijn gebit zo goed mogelijk schoon te houden zodat het niet kan verergeren naar een ontsteking in zijn bek. De Pet Tooth Stick voor honden is erg eenvoudig in gebruik. Deze innovatieve tandenborstel is voorzien van een spons-kop die alle voedselresten en tandplak absorbeert wanneer hij nat wordt. Daarnaast kun je het gewoon gebruiken zonder dat het tandglazuur wordt aangetast.

Een speeltje om de ontsteking in de bek van je hond aan te pakken

Nog een andere manier om een ontsteking in de bek bij je hond zo goed mogelijk aan te pakken, is door gebruik te maken van de Dental Chew Toy. Dit is een kauwspeeltje van Chewsi dat is gemaakt van natuurlijk rubber van hele sterke kwaliteit. Door de noppen op de Dental Chew Toy worden voedselresten en tandplak verwijderd zonder dat dit het gebit van je hond aantast. Je hoeft in principe niets te doen om je hond met de Dental Chew Toy te laten spelen en dus om zijn gebit te verzorgen. Je hebt wel de keuze om tandpasta in het speeltje te doen, zodat zijn gebit extra schoon wordt gemaakt tijdens het spelen.

Een tandenspray om ontstekingen in de bek van je hond tegen te gaan

Wanneer je hond regelmatig last heeft van een ontsteking in zijn bek, kun je ervoor kiezen om een paar keer per dag de Natural Tandspray van Dr. Brite te gebruiken. Door dit op de tandvleeslijn van je hond te spuiten, wordt het tandvlees weer sterk en zijn bek gezond. De tandplak gaat weg, waardoor je hond ook geen last meer zal hebben van een pijnlijke tandvleesontsteking. Er zitten alleen maar biologische ingrediënten in de Natural Tandspray van Dr. Brite waardoor een slechte adem bij de hond verholpen wordt en je huisdier weer een frisse adem krijgt en een schoon gebit. Om schadelijke bacteriën in de bek te bestrijden, zit er bijvoorbeeld propolis en kokosolie in de tandspray. Deze hele oude middeltjes zorgen ervoor dat het gebit van je hond schoon is waardoor een ontsteking in zijn bek wegblijft.

De Tand- en Tandvleespen van Dr. Brite om ontstekingen in de bek aan te pakken

Door regelmatig gebruik te maken van de Tand- en Tandvleespen van Dr. Brite zorg je ervoor dat het gebit van je hond goed schoon blijft. Dit pennetje kun je gebruiken om tandplak te verwijderen waarmee je voorkomt dat je hond last krijgt van een tandvleesontsteking. De Tand- en Tandvleespen is heel gemakkelijk in gebruik zodat je hond meteen weer een schoon gebit heeft. Als je dit product koopt, krijg je ook een speciale spray die je samen kunt gebruiken. De spray helpt om het gebit van je hond te reinigen. Zo bevat hij onder andere kokosolie, wat al heel lang wordt gebruikt in de mondverzorging doordat het alle schadelijke bacteriën doodt. Verder bevat de spray van Dr. Brite ook andere middelen die de bek van je hond verzorgen en schoonmaken, zoals propolis, peterselie zaadolie en grapefruit zaadolie.

Kies voor de Pet Dental Kit van OxyFresh om het gebit van je hond te reinigen

Tot slot kun je ook met de Pet Dental Kit het gebit van je hond goed poetsen. In deze set van het merk OxyFresh zitten drie vinger tandenborstels met een bijbehorende tandpasta en een tandenspray. Deze tandpasta smeer je op de tanden van je hond met de vinger tandenborstels en je eindigt dan met de tandenspray. In deze producten zit vooral het ingrediënt actief zuurstof dat de strijd aangaat met de schadelijke bacteriën die zich nestelen op het gebit van je hond. Door de Pet Dental Kit regelmatig te gebruiken, heeft je hond veel minder last van pijnlijke ontstekingen in zijn bek.