Australische herders verharen vaak. Ze zijn waarschijnlijk een van de zwaarste vacht verliezers die er zijn. Hun dubbel laagse vacht werpt extreem veel af, wat veel werk oplevert voor hun baasjes. Je zult niet alleen veel tijd moeten besteden aan het borstelen van deze hond, maar je zult ook tijd besteden aan het stofzuigen en schoonmaken van je meubels. Toch zal je nooit alle losse vacht kunnen verwijderen.

We raden af om een van deze honden te adopteren, tenzij je voldoende tijd hebt om te verzorgen. Veel eigenaren borstelen hun honden dagelijks bovenop de extra schoonmaak die ze moeten doen. Gelukkig duurt het trimmen van deze honden niet meer dan 15 minuten, maar het moet wel vrij vaak worden gedaan. Hier zijn een paar tips voor het beheren van de verharing van uw hond.

Bereid je voor op veel poetsen

U moet van plan zijn uw hond regelmatig te poetsen. Er is geen manier om rond deze tijdsverplichting te komen. Uw hond zal veel geborsteld moeten worden. U moet van plan zijn om het dagelijks te doen, in sommige gevallen zelfs tweemaal per dag.

Hormonen regelen het uitscheidingsniveau van een hond. Ze zullen op bepaalde tijden van het jaar meer verharen, maar dat betekent niet noodzakelijk dat het direct verband houdt met het weer. De lente en zomer zijn vaak de zwaarste tijden om te verharen, maar uw hond kan ook tijdens andere perioden meer verharen. Om hun vervelling te beheersen, moet je ze zo vaak mogelijk borstelen.

Gebruik de juiste hulpmiddelen

Met poetsen en poetsen kom je nergens als je niet het juiste gereedschap gebruikt. Een speldenborstel is vaak het beste om overtollige vacht van de onder vacht te verwijderen. Een Furminator kan handig zijn voor het verwijderen van vacht op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals rond de nek van de hond.

We raden u aan te investeren in professionele tools, omdat u deze vaak zult gebruiken. Dit kost u misschien vooraf meer, maar het is essentieel als u uw hond op de juiste manier wilt trimmen. Tweederangs gereedschap verwijdert niet zoveel vacht als andere opties, en ze kunnen vaker breken.

Meer stofzuigen en vegen

Zelfs met aanzienlijke hoeveelheden borstelen, zullen deze honden nog steeds een grote hoeveelheid losse vacht produceren. Je moet van plan zijn om meer door het huis te stofzuigen en te vegen om dit overtollige haar onder controle te krijgen. Als je geen tijd hebt voor deze extra schoonmaak, is dit waarschijnlijk niet het beste ras voor jou.

We raden ten zeerste aan om de favoriete hangplekken van de hond dagelijks te stofzuigen. Deze routine helpt de hoeveelheid vacht die door het huis circuleert te verminderen. Meestal zal de vacht zich in een bepaald gebied bevinden. Als je die ruimte schoon houdt, kun je voorkomen dat deze overal in huis terechtkomt. Dit vereist natuurlijk discipline en een beetje werk van uw kant. We raden u echter aan om regelmatig wat werk te verrichten in plaats van alle tapijten één keer per week grondig te reinigen.

Was ze niet te vaak

Hoewel je je Australische herder regelmatig wilt poetsen, wil je hem niet zo vaak wassen. Baden kan de natuurlijke oliën van uw hond verstoren , die essentieel zijn om de vacht gezond te houden. Als je ze te vaak in bad doet, kun je hun vacht en huid ontdoen van deze essentiële oliën. Uiteindelijk kan dit leiden tot huidirritatie en soortgelijke problemen.

Australische herders zijn niet bijzonder vatbaar voor huidirritatie of andere huidproblemen. Te veel baden kan echter huidproblemen veroorzaken. Vaak veroorzaken veel van deze problemen extra vachtverlies rond het gebied van irritatie. U krijgt niet alleen te maken met het ongemak van uw hond, maar u krijgt ook extra haren die door het huis dwarrelen!

Geef ze een hoogwaardig dieet

U moet ook plannen om uw hond een dieet van hoge kwaliteit te geven. Hondenvoer van lage kwaliteit kan de hoeveelheid verharing van uw hond vergroten, omdat hun vacht niet gezond blijft. Omega-vetzuren kunnen essentieel zijn voor het beschermen van de haarschachten van uw hond, wat leidt tot minder schade en verlies. U kunt een voer kiezen waar al omega-vetzuren in zitten of uw hond apart aanvullen. De eerste is vaak eenvoudiger omdat u zich geen zorgen hoeft te maken over het toevoegen van dingen aan het voer van uw hond. Andere supplementen kunnen de vacht en huid van uw hond helpen. Over het algemeen zal hondenvoer van hoge kwaliteit met veel toegevoegd vlees meer essentiële oliën bevatten dan andere.

Controleer de gezondheid van uw hond

Gezondheidsproblemen kunnen soms leiden tot overmatig verlies. Hormonale onevenwichtigheden kunnen bijvoorbeeld vaak overmatige uitscheiding veroorzaken, omdat uitscheiding verband houdt met hormonen. Parasieten, allergieën en andere ziekten kunnen echter ook overmatig vachtverlies veroorzaken.

Voedselallergieën zijn waarschijnlijk de meest voorkomende aandoeningen die vachtverlies veroorzaken. Vaak zorgen deze allergieën ervoor dat honden behoorlijk jeuken, vooral rond hun poten en de basis van hun staart. Deze jeuk kan overmatig krabben en bijten veroorzaken, wat leidt tot vachtverlies. Je hebt vaak grotere dingen om je zorgen over te maken dan vachtverlies als je hond allergieën of parasieten heeft. Als uw hond plotseling meer haar begint te verliezen, kan dit betekenen dat hij een van deze problemen ontwikkelt.

Hoe voorkom ik dat mijn Australische herder verhaart?

Hoewel onze tips kunnen helpen het verlies te verminderen en onder controle te houden, kunt u het nooit helemaal voorkomen. Honden werpen – dat is precies wat ze doen! Als je niet wilt omgaan met een hond die veel verhaart, adopteer dan geen hond die tot dit ras behoort. We raden dit ras niet aan voor degenen die geen tijd hebben om deze honden te trimmen of extra huishoudelijk werk te doen.

Hoe erg is het verlies van Australische herder?

Vergeleken met andere honden is het behoorlijk slecht! Ze verharen nogal wat meer dan de meeste andere honden. Ze worden beschouwd als “overvloedige” vacht verliezers. Hun dubbele vacht is in de eerste plaats de schuldige. Hun onder vacht zal behoorlijk wat afvallen. Meestal is deze vacht wit en zacht, waardoor hij snel aan dingen blijft plakken. Het is moeilijker te reinigen dan bont van de boven vacht, simpelweg vanwege het zachtere karakter. Deze honden zullen het hele jaar door verharen. In de meeste gevallen zullen ze echter bijzonder ernstig verharen tijdens de lente- en herfstseizoenen.

Conclusie

Deze honden verharen vaak. Je zou geen Australische herder moeten nemen tenzij je bereid bent een grote hoeveelheid overtollige vacht te verdragen . Ze verharen het hele jaar door behoorlijk overvloedig, hoewel ze tijdens seizoenswisselingen nog erger zullen verharen.

Je zult deze hond vaak moeten borstelen . De meeste eigenaren poetsen hun Australische herder meerdere keren per dag, vooral tijdens de zwaardere ruiperiodes. Je zou deze hond minimaal dagelijks moeten poetsen. Meer is vaak beter. Je kunt een Australische herder niet echt overborstelen.

Plan ook om meer te stofzuigen en te vegen. Deze honden laten overal in huis haren achter, zelfs als ze regelmatig worden geborsteld. Als je wilt voorkomen dat je huis wordt bedekt met een dunne laag hondenbont, mag je verwachten dat je iets meer schoonmaakt dan normaal.