Australische Herders zijn herdershonden die buitengewoon intelligent, behendig en sterk zijn. De Raad van Beheer erkende dit ras in 1993 en plaatste ze in de herdersgroep, en dat is precies waar deze honden voor werden gefokt. 1 Ze vinden het heerlijk om een taak of karwei te doen, en ze doen ze goed. In dit artikel onthullen we de geschiedenis achter dit intelligente ras, en enkele feiten over dit liefhebbende ras zullen je misschien verbazen.

De oorsprong van de Australische herder

Ondanks de naam zal je misschien geschokt zijn om te horen dat de Australische Herder niet uit Australië komt. Dit ras kwam uit Europa rond de jaren 1800 in de Baskische regio van Spanje en Frankrijk, gelegen in de Pyreneeën. Dus, waar kwam het ‘Australische’ deel in het spel met de naam? Er wordt aangenomen dat het Baskische volk dit ras eerst naar Australië heeft gebracht en vervolgens naar Europa, maar het ras is in de 19e eeuw in het westen van de Verenigde Staten ontwikkeld. Ze werden een favoriet onder veeboeren in Californië, Wyoming, Colorado en Idaho om te helpen bij het verzorgen van vee.

De geschiedenis van de Australische Herder is niet goed bekend, maar we weten wel dat ze zijn gefokt voor het hoeden vanwege hun intelligentie en hardwerkende werkethiek. De bloedlijnen van deze honden lijken terug te voeren op Collies en de Border Collie uit Australië, maar het duurde tot ongeveer de jaren vijftig voordat ze erkend werden als hun eigen ras in de Verenigde Staten.

De ras standaard

De Australische Herder Club werd opgericht in 1957 en is een non-profitorganisatie. Een van hun belangrijke taken is het handhaven van de ras standaard, die in de jaren zeventig werd geschreven. De ras standaard is waar fokkers zich aan moeten houden om een echte Australische Herder te fokken. Door de intelligentie, behendigheid en gehoorzaamheid van de Aussies groeide de belangstelling voor wedstrijden.

Wat is het proces van hoeden?

Je hebt misschien een Australische herder schapen of runderen zien hoeden, maar weet je hoe ze hoeden ? Ze kudden door in de hielen te knijpen van de dieren die ze hoeden om ze bij elkaar te houden en in de goede algemene richting te bewegen. Ze behouden ook een rechtopstaande, zelfverzekerde houding in plaats van te stalken of staren, en ze zullen blaffen om de kudde onder controle te houden.

Temperament en eigenschappen

Iedereen die een Australische Herder bezit of heeft gehad, weet hoe intelligent deze honden zijn. Het zijn echte werkhonden en houden ervan om hun mensen te plezieren. Ze zijn geweldige metgezellen en zijn loyaal. Ze houden ervan om frisbee te spelen en zijn ongelooflijk goed in behendigheidscursussen.

Ze zijn niet alleen bezig met het hoeden van honden, maar ze werken ook samen met wetshandhavers, helpen mensen met een handicap en helpen zelfs bij zoek- en reddingsacties. Ze vinden het heerlijk om bij hun mensen te zijn, maar ze houden er ook van om druk bezig te zijn en een baan te hebben, zoals het hoeden van schapen, runderen of zelfs het hoeden van andere huisdieren in het huishouden. Ze doen er niet goed aan om voor lange tijd opgesloten of alleen gelaten te worden, en als je land voor ze hebt om rond te dwalen, zullen ze gelukkig zijn. Als je van plan bent om een ​​Aussie aan je gezin toe te voegen, heb je zeker een grote, omheinde tuin nodig.

Uiterlijke verzorging

Aussies hebben een dubbele vacht en ze verharen. Poetsen moet minstens een paar keer per week worden gedaan om te blijven verharen tot een medium. Hun haar kan ook in de knoop raken, dus borstelen is een wekelijkse verplichting. Ze verharen het meest in de lente en de herfst.

Is de Australische herder iets voor jou?

Hoewel de geschiedenis van de Aussies niet goed bekend is, weten we dat ze liefdevolle en loyale metgezellen zijn. Ze zijn zeer intelligent en gemakkelijk te trainen. Ze kunnen goed overweg met andere huisdieren in het huishouden en zijn energiek en hardwerkend. Als u land met vee bezit, zou de Aussie een uitstekende aanvulling op uw gezin zijn. Als je ze echter strikt als metgezel wilt, houd er dan rekening mee dat ze je ook kunnen proberen te hoeden!

Het is bekend dat ze de hielen van kinderen bijten, maar dit gedrag kan worden gestopt als ze goed worden getraind. Onthoud dat deze honden zeer intelligent zijn, dus als je niet wilt dat ze je hoeden, kun je het gedrag stoppen met positieve bekrachtiging en leren wat het hoeden in gang zet. Het is belangrijk om te weten dat de Aussie tijdens het hoeden niemand probeert te kwetsen; het is gewoon een instinct.

Conclusie

De Australische Herder is een energiek, intelligent ras dat geweldige gezinsgenoten is. Als je ze nodig hebt voor het hoeden, zijn het uitstekende herders- en werkhonden. Als u graag buiten bent, zal uw Aussie het heerlijk vinden om buiten te zijn met u frisbee, bal of een wandeling. Ze zijn een van de meest erkende hondenrassen en zullen een uitstekende aanvulling zijn op elk gezin.