Australische herders van alle soorten en maten zijn mooi, wendbaar en sierlijk. Ze hebben prachtige vachten die zacht en luxueus zijn. Het is algemeen bekend dat grote Australische herders vaak verharen. Verharen mini-Amerikaanse herders echter zoveel? Het korte antwoord is ja, dat doen ze.

Dat gezegd hebbende, hun lichamen zijn veel kleiner dan Australische herdershonden van standaardformaat, dus laten ze niet zoveel haar en huidschilfers achter. Hier is alles wat u moet weten over de mini American Australische Herder en het verharen.

Hoeveel vacht verliezen mini Australische herders?

Mini Australische Herders verharen het hele jaar door, net als hun grotere tegenhangers. Ze verharen minder vaak tijdens de herfst- en wintermaanden, maar ze hebben de neiging om overmatig te verharen tijdens de lente- en zomermaanden. Het afstoten is niet altijd duidelijk, vooral voor degenen die in grote huizen wonen en schoonmaakdiensten inhuren.

Degenen die echter in een appartement wonen of geen hulp hebben bij het opruimen, zullen waarschijnlijk de afgeworpen haren van een miniatuur Australische Herder opmerken. Verharen is een alledaags onderdeel van het leven met deze hond. Er is niets hypoallergeen aan dit ras, dus ze zijn niet geschikt voor mensen met ernstige allergieën voor vacht en/of huidschilfers.

Waarom verharen Australische herders?

De grootste reden dat Australische Herders hun vacht verliezen is om koel te blijven. Ze moeten de overtollige vacht kwijtraken, anders kunnen ze oververhit raken terwijl ze tijd in de zon doorbrengen. Deze honden verharen ook om onnodige vachten kwijt te raken. Ze laten constant nieuwe vacht groeien, dus het oude spul moet ergens heen. Helaas komt dat oude haar op onze vloeren en meubels terecht. Hoewel deze honden vaak verharen, zien ze er nooit uit alsof ze hun vacht verliezen. Er is altijd meer dan genoeg bont om de verloren spullen te compenseren.

Wat kan je er tegen doen?

Er is niet veel dat kan worden gedaan aan het verharen van een Australische Herder. Er zijn echter een paar dingen die u kunt doen om te voorkomen dat het afgeworpen haar zich ophoopt in uw huis. De beste manier om ervoor te zorgen dat uw huis er niet uitziet als een harige woning, is door uw miniatuur Australische Herder dagelijks te borstelen of te kammen.

Voer deze taak buiten uit om ervoor te zorgen dat de vacht die u van de huid van uw hond loslaat, niet in uw huis terechtkomt. Het is belangrijk om meerdere keren per week te vegen en/of te stofzuigen om te voorkomen dat de vloeren en meubels te harig worden. Als het haar van uw hond aan de lange kant is, overweeg dan om de vacht eens per maand of zo te laten trimmen om het verlies te verminderen.

Conclusie

Australische Herders zitten vol vachten, zelfs de mini’s. Ze verharen het hele jaar door en moeten dagelijks worden geborsteld om netjes en schoon te blijven. Gelukkig is het gemakkelijk om in een korte dagelijkse routine te komen die ervoor zorgt dat de vacht van je mini-Australische herder zich niet ophoopt in je huis.