Loop jij vaak hetzelfde rondje door de woonwijk? En wil je nieuwe leuke dingen ondernemen met je bevriende viervoeter? In dit artikel willen we je op de hoogte brengen van een aantal activiteiten die je met je hond kunt uitvoeren!

In de auto naar strand of bos

Als je in de stad woont, is de kans groot dat je de hond uitlaat in de woonwijk. Het kan voor jou en de hond leuk zijn om eens uit te wijken naar een andere locatie! Je hoeft niet per se een grote stationwagen te hebben om de hond mee te nemen in de auto. Een dekzeil om je achterbank te beschermen kan al de oplossing zijn. Je houdt hiermee je interieur netjes en daarnaast blijft de hond door een antislip mat goed zitten op de achterbank. Let er wel op dat de hond de lak niet beschadigt met in- en uitstappen.

Beoefen een spel

De meeste honden, en bij uitstek specifieke rassen als retreivers en collies, hebben een enorme speel en apporteer drive. Ze willen werken voor de baas! Als je hond niet getraind is om te apporteren, dan kun je dit vaak op latere leeftijd nog leren. Dit kost uiteraard wel extra moeite, maar jullie kunnen beide nog veel plezier beleven om het alsnog te oefenen. Het is ook leuk om dit soort dingen vast te leggen op beeld, vanuit het perspectief van de hond met hondencamera’s bijvoorbeeld!

Ga zwemmen

Dit klinkt voor velen gek in de oren, maar er zijn zwemsessies voor honden! Hierbij wordt een zwembad opengesteld voor honden en baasjes. Dus als je hond dol is op zwemmen, kun je ‘m hier zeker een plezier mee doen.

Puzzelen

Als spelen, zwemmen en apporteren geen optie is, of je op zoek bent naar een alternatief, dan kun je wellicht je hond laten puzzelen! Je kunt kant en klare puzzels kopen bij de dierenspeciaalzaak, als de kong, waar snoepjes in verstopt zitten. Als je creatief bent aangelegd, kun je zelf een puzzel maken. Voor je hond is het achterhalen hoe hij tot een snoepje komt vaak een fantastische uitdaging.