Wil jij graag een lieve puppy kopen? Dan zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. Je wilt natuurlijk dat jouw pup de beste plek krijgt die hij verdient. Welke tips helpen je?

Fokker of niet?

Als je weet dat je een pup wil, dan is het eerst belangrijk om te bedenken of je een hond wil kopen bij een fokker of niet. Een fokker heeft doorgaans met veel zorg gekeken naar de gezondheid van de pups. Het is dan wel belangrijk om een erkende fokker te kiezen. Zoek bijvoorbeeld voor een erkende Australian Shepherd fokker. Zo weet je tenminste dat je niet te maken hebt met broodfok.

Je zou ook kunnen kijken voor nestjes die per ongeluk zijn ontstaan. En soms heb je geluk, dan vind je ook een lieve pup in het asiel.

Koop de juiste spullen

Je puppy heeft een aantal dingen nodig die van belang zijn. Koop tenminste;

– Een bench of hondenmand (of allebei)
– Een riem of tuigje
– Hondenvoer
– Hondenpoepzakjes
– Speeltjes
– Voerbakjes

Volg een puppycursus

Heb je nog nooit eerder een jonge hond gehad? Dan is het volgen van een puppycursus aan te raden. Zeker bij een Australian Shepherd. Dit is namelijk een intelligent ras, die het leuk vindt om te leren. Behalve dat je hond (en jij!) van alles leert bij een puppycursus, is het ook voor de socialisatie heel goed.

Stel duidelijke regels

Aussies zijn slim. Daarom is het belangrijk dat je goede, duidelijke regels hebt. Mag je pup niet op de bank? Laat hem er dan nooit op. Doe je dit toch één keer, dan weet je hond dat het mogelijk is en zal hij je gaan uittesten. Hoe duidelijker jij bent in je regels, hoe fijner het voor je hond is.

Geniet vooral van je Australian Shepherd pup

Het hebben van een jonge hond is vooral hartstikke leuk. Puppy’s zijn voor je het weet al volwassen. Dus geniet van de tijd dat het nog een pluizig balletje is. Hoe beter je dat afgaat. Maak foto’s, knuffel hem en geniet van jouw nieuwe beste vriend.