Of het nu mooi weer of slecht weer is, Nederlanders fietsen erg graag. Wij staan niet voor niets wereldwijd bekend als een fietsland. Maar voor hondeneigenaren zijn er wel een aantal zaken waarmee rekening gehouden moet worden. Zo moet je bepaalde producten kopen en met bepaalde zaken rekening houden.

Hondjesinfo heeft daarom een handig artikel geschreven, boordevol tips én producten die jij nodig zal hebben om een veilige fietstocht te maken samen met je trouwe viervoeter. We willen niet teveel verklappen, dus we laten je nu alvast 3 tips zien.

Koop het juiste product

Allereerst is het belangrijk dat je de juiste producten aanschaft, waarmee jij jouw hond op de fiets kan meenemen. Dit kan bijvoorbeeld een hondenmand fiets voor de wat kleinere honden zijn en een fietskar voor de wat grotere honden.

Zo’n fietsmand kan je voorop of achterop je fiets bevestigen, waardoor je hond veilig (en soms overdekt) met jou mee kan gaan. Een fietskar bevestig je achter aan je fiets en ook hiermee kan jouw hond veilig met je mee.

Zorg dat je hond veilig zit

Een ander belangrijke tip is dat jouw hond altijd veilig moet zitten, ongeacht wat voor product je koopt. Dit kan je het beste bereiken door je hond vast te maken aan een interne korthouder. Hiermee kan je voorkomen dat je hond plotseling uit de kar of mand springt, om wat voor reden dan ook.

Houd je aan de verkeersregels

Wanneer jij eenmaal een product hebt gekocht, waarmee je jouw hond mee kan nemen op fietstochten, is het van belang dat jij je aan alle regels houdt. Je wilt voorkomen dat er een botsing of wat dan ook ontstaat, met alle gevolgen van dien.

Rijd daarom niet zomaar door rood, kijk goed als je de weg oversteekt en gebruik verlichting zodra het donker aan het worden is. Vaak genoeg gaan dit soort dingen fout, terwijl je een ongeluk vaak kan voorkomen door gewoon voorzichtig te zijn.