De Australische herder wordt de laatste jaren steeds populairder als gezelschapshond. En dat is ook niet zo gek, want dit hondenras is intelligent, vrolijk en relatief makkelijk te trainen. Twijfel je nog over het aanschaffen of adopteren van een Aussie? In dit artikel noemen we vier redenen om een Australische herder in huis te nemen.

Altijd in voor een activiteit

Heb je een actieve levensstijl? Dan past de Australische herder perfect bij jou. De Aussie is een echte werkhond met een uitstekend uithoudingsvermogen. De hond is dus altijd in voor een wandeling, spelletje of andere activiteit. Ook vindt deze herdershond het fantastisch om hondensporten te beoefenen én is er bovendien vaak erg goed in. Agility, dogfrisbee, flyball, schapendrijven… noem het maar op! De Aussie vindt elke vorm van beweging helemaal top.

Aussies zijn superslim

Met de Australian shepherd haal je een zeer intelligent hondenras in huis. Het voordeel van zijn intelligentie en leergierige houding is dat de hond makkelijk en snel nieuwe trucs en gehoorzaamheidsoefeningen kan leren. Als je van plan bent om veel training te gaan doen met je hond is de Aussie absoluut een goede keuze. Een klein nadeel van deze slimme hond is dat de Australische herder je ook vaak genoeg te slim af is. Dit maakt de hond een tikkeltje ondeugend en eigenwijs, maar ach… dat is stiekem toch ook wel weer leuk.

Goed met kinderen en andere huisdieren

Australische herders staan erom bekend goed op te kunnen schieten met kinderen. Vooral als de Aussie met kinderen opgroeit en goed is gesocialiseerd, is de hond erg leuk en lief met kinderen. Laat de kinderen, onder supervisie, met de bal gooien of laat ze verstoppertje spelen met de hond. Ook met andere huisdieren kan de Australische herder vaak goed overweg. Het blijft natuurlijk wel een herdershond, dus als je veel loslopende dieren hebt (kippen bijvoorbeeld) kan het zijn dat de Aussie de dieren bij elkaar probeert te drijven.

Prachtige looks

Uiterlijk mag natuurlijk nooit de enige reden zijn om voor een bepaald hondenras te kiezen, maar de Australische herder heeft zijn looks zeker mee. De golvende middellange vacht van de Aussie komt voor in verschillende kleuren, van zwart tot blue merle. Niet zelden heeft de hond prachtige, lichtblauwe ogen. De Australian shepherd is absoluut een hond die de show steelt op elk familieportret.