Het kopen van een puppy van welk ras dan ook kan een verbintenis van 12-15 jaar zijn. Zo vaak worden mensen om de verkeerde redenen verliefd op een schattige puppy en eindigen ze met veel hartzeer of een hond die niet geschikt is voor hun levensstijl.

Als u overweegt een Australische herder te kopen of te adopteren, moet u eerst zoveel mogelijk over het ras te weten komen en vervolgens beslissen of dit de juiste hond voor u is. We hopen dat de volgende discussie u zal helpen bij uw keuze.

De Australische herder is ontwikkeld als boerderij- en ranchhond, niet alleen om met vee te werken, maar ook als metgezel en bewaker van het gezin en de bezittingen van het gezin. Hij is even gelukkig, of hij nu werkt of gewoon bij zijn eigenaar of gezin is, aan wie hij erg toegewijd is. Omdat de Aussie het bevel van zijn meesters moet kunnen nemen om vee te beheersen, is hij zeer trainbaar, intelligent en bereid om te behagen – zonder deze eigenschappen zou hij nutteloos zijn als werkhond voor vee. Amerika om runderen, schapen, geiten en zelfs pluimvee te bewerken.

Aussies zijn al lang populair bij kleine boeren die een hond nodig hebben om hen te helpen, maar die niet genoeg werk hebben om de hond continu bezig te houden. De band van de Aussies met zijn baasje maakt deel uit van zijn erfgoed. Vroege Aussies waren vaak aangewezen om de kinderen te bewaken terwijl beide ouders in het veld waren. Waardevolle uitrusting en vee waren veilig toen de familie Aussie daar was.

Veel Australische herders zijn vriendelijk tegen iedereen, maar de Australische herder is over het algemeen terughoudend en voorzichtig met vreemden. Gereserveerde honden kunnen worden aangemoedigd om mensen met enig succes te accepteren, maar sommige accepteren nooit vreemden. Aussies hebben de neiging om een ​​sterkere band met hun familie en eigenaren te vormen dan sommige andere rassen. Deze eigenschap zorgt ervoor dat sommige honden beschermend worden tegen wat zij als een bedreiging zien. Onthoud dat honden van welk ras dan ook agressief kunnen worden als ze slecht gesocialiseerd en ongetraind zijn.

Omdat deze honden zijn ontwikkeld om vee te beheren, moeten hun intelligentie en energie elders worden gebruikt als ze niet moeten worden gewerkt. Gehoorzaamheidstraining wordt sterk aanbevolen, en Aussies zullen snel leren. Als ze met kinderen zijn opgegroeid, zijn Aussies dol op kinderen en worden ze al snel een speelkameraadje. Aussies hebben niet per se een boerderij nodig om op te oefenen, maar ze hebben wel dagelijkse beweging en aandacht nodig. Jonge honden van welk ras dan ook zullen het eerste jaar van hun leven meer beweging nodig hebben dan een oudere hond. De meeste Australische herders houden van spelen met bal en frisbee, en velen houden van water en zwemmen.

Als u op zoek bent naar een hond met een intens verlangen om te behagen en die zeer loyaal is aan u en uw gezin, dan zal de Aussie u zowel een geweldige metgezel als een geweldige werkpartner maken als u vee heeft. U moet zich bewust zijn van zijn territoriale instincten en dat hij van nature bezitterig kan zijn en zijn eigenaars en huis beschermt. Jij en je omgeving zullen in hoge mate bepalen met welke hond je eindigt.

De Ras standaard beschrijft de Aussie als volgt: “De Australische herder is intelligent, in de eerste plaats een werkhond met een sterk hoeden- en beschermingsinstinct. Hij is een uitzonderlijke metgezel. Hij is veelzijdig en gemakkelijk te trainen en voert zijn opgedragen taken met veel stijl en enthousiasme uit. Hij is terughoudend tegenover vreemden, maar vertoont geen verlegenheid. Hoewel het een agressieve, gezaghebbende werker is, is wreedheid jegens mensen of dieren ondraaglijk. ” Dit zegt alles. als deze hond bij jouw levensstijl past, geniet van je Aussie!