Australische herders, die op nummer 15 op de lijst met meest populaire rassen in de Verenigde Staten staan, worden snel het favoriete ras voor velen. Tussen hun donzige jassen en enthousiaste persoonlijkheden is het geen verrassing dat deze schattige herdershonden de huisdierenwereld overnemen.

Ze zijn zelfs nog onweerstaanbaarder als puppy’s, wat ertoe kan leiden dat mensen er een krijgen zonder te weten hoe groot ze uiteindelijk zullen worden. Gelukkig zijn Australische Herders niet zo groot als Duitse Doggen en wegen ze niet meer dan 50 kilo. Maar hoe groot worden ze eigenlijk? Het antwoord zal je misschien verbazen:

Formaat van de Australische Herder

Australische Herders (ook bekend als “Aussies”) zijn een vrij nieuw ras dat begon als een soort rashond voor het hoeden van vee, en daarom is hun werkmentaliteit zo sterk. Toen het ras eenmaal meer georganiseerd was en uiteindelijk werd geaccepteerd in de Raad van Beheer, vormde het ras wat we tegenwoordig herkennen als de Australische Herder.

Als raszuivere honden hebben Aussies een bepaald gewicht en lengtebereik dat standaard is voor het ras. Mannetjes en vrouwtjes hebben verschillende grootte bereiken om zich aan te passen aan de kleinere, slankere lichamen van de vrouw. Het is ook belangrijk op te merken dat Australische Herders middelgrote honden zijn, maar er is een door de Raad van Beheer erkend ras met banden met de originele Australische Herder.

Lengte en gewicht van een reu

Mannelijke Australische herders hebben een vast bereik van 51-58 centimeter en 19-31 kilogram. Mannetjes zijn zwaarder en groter dan vrouwtjes, met over het algemeen grotere lichaamsafmetingen. Ze wegen zwaarder dan het gemiddelde vrouwtje, maar ze mogen niet meer dan 31 kilo wegen. Als uw Aussie groter is dan het maatbereik, heeft uw hond mogelijk een gewichtsprobleem of is hij misschien niet eens een raszuivere Australische herder.

Lengte en gewicht van een teef

Vrouwelijke Australische herders hebben een vast bereik van 46-54 centimeter en 16-25 kilogram. Vrouwtjes zijn slanker en lichter dan mannen en zien er visueel kleiner uit. Ze kunnen slechts 16 kilo wegen, hoewel ze gemiddeld ongeveer 25 kilo wegen. Als je Aussie kleiner is dan het ingestelde bereik voor teven, heb je misschien een miniatuur Aussie of geen rashond.

Groeisnelheid van puppy tot volwassene

Australische Herders zijn middelgrote honden, dus het zal enige tijd duren voordat de groei hun natuurlijke volwassen grootte heeft bereikt. Aussies zijn in ongeveer 16 maanden volgroeid, hoewel sommige pas na twee jaar hun top bereiken. De uitzondering is de Miniature Australische Herder, die sneller zijn volledige grootte zal bereiken. Houd de groeipatronen van uw Aussie bij om ervoor te zorgen dat u voldoende dagelijkse voeding krijgt. Puppy’s ondergaan voortdurend veranderingen en hebben een dieet nodig dat hun snelle groei ondersteunt.

Kun je een Australische herder in een appartement houden?

Met hun compacte formaat en over het algemeen met een gewicht van minder dan 60 pond, kunnen Australische Herders mogelijk appartementshonden zijn. Maar er zijn veel kanttekeningen, waaronder frequente dagelijkse lichaamsbeweging en de mogelijkheid om in een open gebied te rennen. Ze kunnen snel verveeld raken en destructief worden, terwijl ze ook ruimte nodig hebben om energie te verbranden. Aussies zijn herdershonden die ruimte nodig hebben om fysiek rond te rennen, dus het is belangrijk dat ze voldoende oefeningen krijgen om gelukkig te zijn in een appartement.

Zijn miniatuur Australische herders echt?

In de wereld van trending “maten” en “rassen” van honden kan het moeilijk zijn om erachter te komen wat echt is en wat oplichterij. Gelukkig zijn Miniature Australische Herders heel echt en worden ze erkend door de American Kennel Club. Hun officiële naam is de Miniature American Shepherd, maar veel mensen noemen ze Miniature Australische Herders vanwege hun afkomst en gelijkenis met hun grotere variant. Het is echter nog steeds belangrijk om voorzichtig te zijn bij het onderzoeken van een soort “miniatuur” of “theekopje” huisdier om ervoor te zorgen dat het geen geldklopperij is of slechte fokpraktijken.

Zijn Australische herders gemakkelijk te trainen?

Ja en nee, het hangt af van uw ervaring als hondengeleider. Aussies zijn werkhonden met een hoog intelligentieniveau, dus het is technisch gezien eenvoudig om ze te trainen. Het probleem is meestal een gebrek aan praktische ervaring van de eigenaar, wat zich kan vertalen in “slecht” gedrag. Aussies doen het het beste in een actief huishouden of boerderij met een ervaren hondenbezitter, maar ze kunnen gemakkelijk uitblinken in gehoorzaamheidstraining in de juiste handen.