Het maakt niet uit of je australische herder nu een half jaar oud is of al de nodige jaren bij jullie is, een rit in de auto is en blijft voor zowel hond als  baasje altijd even spannend. Vooral gezien het feit deze honden natuurlijk ook niet per definitie klein zijn te noemen, zijn de nodige voorzorgsmaatregelen wel zo verstandig. Je wilt natuurlijk niet dat jou en ook je hond iets overkomt. Het hoeft namelijk niet eens altijd te komen doordat je hond iets verkeerds doet, maar ook jijzelf kunt om wat voor reden dan ook, betrokken raken bij een ongeval, met alle gevolgen van dien. Om er nu voor te zorgen dat je hond tijdens de autorit geen kant op kan, is het aan te raden om een riem of bench aan te schaffen.

Zorg dat je hond relaxt is

Los van het feit hoe jij je hond wilt vervoeren, is het belangrijk ervoor te zorgen dat deze eerst rustig is. Dit kun je doen door je australische herder alvast te laten wennen aan de auto. Zorg er daarom dus ook voor om je hond al als pup af en toe kennis te laten maken met de auto. Dit kun je doen door hem even rustig te laten snuffelen en dit later uit te breiden met een kleine rond rijden. Op deze manier zorg je ervoor dat het een leuke ervaring is voor je hond en hoef je niet bang te zijn dat ze de volgende keer angstig zijn. Wanneer jij gespannen bent, dan voelt je hond dit namelijk ook. Zorg er daarom dus ook voor dat jullie beide op jullie gemak zijn, zodat de reis veilig en ook gezellig is voor zowel hond als baasje.

Zorg dat je hond goed vast zit

Reis jij regelmatig met je hond, dan is online je autoverzekering vergelijken verstandig om te doen. Het kan namelijk zijn dat je een aanvullende verzekering af kunt sluiten, zodat schade door toedoen van je hond wordt vergoed. Om er nu voor te zorgen dat dit niet nodig is, is het belangrijk je hond goed vast te zetten. Dit kun je doen door middel van een daarvoor speciaal bestemde hondenriem, maar kan natuurlijk ook gewoon in een bench. Vooral dat laatste vinden veel mensen spannend. Toch is het goed je te realiseren dat ze ook met een riem nog de nodige bewegingsvrijheid hebben, waardoor je kunt schrikken van een bepaalde reactie van je hond, zonder dat je hier op bedacht was.

Neem je hond nooit los mee in de auto

We weten dat het ontzettend verleidelijk is om je hond, ook voor de kleine stukje lekker los mee te nemen in de auto. Toch is dit absoluut niet verstandig om te doen. Allereerst wil je niet weten wat er met je hond gebeurt op het moment dat jij vol de rem moet. Ten tweede is het natuurlijk altijd mogelijk dat je hond iets ziet en jouw als bestuurder daardoor afleidt. Kortom, zet je hond altijd vast, hoe lang of kort de afstanden ook zijn.