Net als hun eigenaren variëren honden in hun tolerantie voor slecht weer. Sommige zijn onverschrokken, ruige pups die bereid zijn om naar buiten te gaan in iets minder dan een tyfoon, maar anderen weigeren zelfs in de lichtste hagelslag naar buiten te gaan. Desalniettemin kunnen honden aan beide uiteinden van dit spectrum baat hebben bij het dragen van een regenjas. Dus lees verder om meer te weten te komen over enkele van de beste hondenregenjassen, die het gemakkelijker maken om je harige vriend droog te houden!

Je hond blijft droog

Veel honden, vooral veel kleine rassen, houden er niet van om nat te worden. Sommigen weigeren zelfs helemaal niet naar het potje te gaan bij nat weer! Maar eenmaal beschermd door een goede regenjas, worden deze honden zelfverzekerder en bereid om in de regen naar buiten te gaan. Door je hond tijdens wandelingen droger te houden, voorkom je bovendien dat je je huis vult met die natte hondengeur.

Je hond blijft warm

Malamutes, Newfoundlanders en andere grote, dikharige rassen worden misschien niet koud tijdens het wandelen in slechte weersomstandigheden, maar de meeste honden lopen risico op onderkoeling bij langdurige blootstelling aan nat, koud of winderig weer. Gelukkig houden regenjassen je hond wat warmer en beschermen ze hem tegen de wind, net zoals een regenjas heren jezelf warm houdt.

Het lichaam van je hond blijft schoon

Honden worden niet alleen nat, maar worden ook vaak vies als ze in de regen rondlopen. Regenjassen helpen voorkomen dat modder op de vacht van je hond spatten, wat ook helpt om je huis schoner te houden en je te behoeden voor constante badsessies voor het hele lichaam.

De regenjassen voor honden zijn schattig

Veel mensen zijn niet de grootste fan van schattige hondenkleding, maar zelfs zij moeten toegeven dat veel honden er absoluut prachtig uitzien in een schattige regenjas. En dat is een goede reden om er een voor je hond te krijgen. Eventueel kun je zelfs een regenjas dames kopen die precies past bij de jas van je hond!

Je hond is beter zichtbaar

Regenachtig weer is slechtzichtweer, dus je wilt er altijd voor zorgen dat automobilisten je hond goed kunnen zien. Gelukkig helpen de meeste regenjassen (vooral die met felle kleuren) de zichtbaarheid van je hond te verbeteren. Dit is al helemaal handig als je van plan bent om ’s avonds te gaan wandelen met je Australische herder.

Als je echt van plan bent om met je hond te wandelen in matige tot zware regen, zorg er dan voor dat je een hondenregenjas zoekt die echt waterdicht is in plaats van gewoon waterbestendig. Waterdichte hondenregenjassen moeten volledig voorkomen dat vocht door de vacht sijpelt en je hond doorweekt, terwijl waterbestendige jassen slechts minimale hoeveelheden vocht op afstand houden. Om ervoor te zorgen dat de bovenstaande voordelen van een regenjas voor je hond moet je dus beslist kiezen voor een waterdichte jas. Waterbestendige regenjassen zijn simpelweg niet goed genoeg op dit gebied, vooral als er een erge regenbui gaande is.